Gyorsabbak voltak a rendőrök

A csornai körzeti megbízottak egy gépkocsit akartak ellenőrizni, azonban a jármű vezetője az autóból kiugorva elfutott. Kiderült azért menekült, mert okmány nélküli külföldieket vitt autójában.

A Csornai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2022. február 14-én 22 óra 45 perckor az M85-ös autóúton, Csorna külterületén egy magyar rendszámú gépkocsit állítottak meg, amit egy 51 éves ukrán férfi vezetett. A sofőr az álló járműből kiugrott és elfutott, azonban az egyenruhások néhány száz méter megtétele után elfogták. Az autóban a sofőrön kívül további négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!