Hajósok kincse - süteményrecept

Kész a süteményCsaládi napunk keretén belül megválasztásra került településünk ünnepi süteménye, mely elnyerte a Gönyű 800 süteménye címet is!

Ezúton is gratulálunk Varsics Péternének a győztes édességért!

Továbbá gratulálunk Ambrus Szabó Viktóriának a második, míg Hetzmann Kittinek a harmadik helyezésért, illetve minden kedves résztvevőnek!

 

Az első helyezett sütemény receptjét a Gönyűi Hírfolyam 2022. augusztusi számának Recept Lelke rovatában is megjelentetjük.
Így készül hát a „HAJÓSOK KINCSE”:

HAJÓSOK KINCSE

Tészta: Krém: Díszítés:
  • 5db tojás
  • 12.5 dkg liszt
  • 12.5 dkg cukor
  • csipet sütőpor
  • 400 gramm epres joghurt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • pici piros étel színezék
  • 4 dl tej
  • 1 Dr. Oetker tejszín ízű pudingpor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dl habtejszín
  • 0.5 kg eper (friss eper hiányában bármilyen friss gyümölccsel helyettesíthető, fagyasztott nem ajánlott)
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • 0.5 l víz

Elkészítés:

Piskóta: a behűtött tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját az 1/3-ad cukorral habosra keverjük, a fehérjéből a maradék 2/3-ad cukorral kemény habot készítünk. A két anyagot óvatosan egyneműsítjük, majd a legvégén az átszitált sütőporos lisztet is belekeverjük óvatos mozdulatokkal. Kivajazott, lisztezett formában vagy tepsiben 185 fokra előmelegített sütőben, 25 percig készre sütjük, hűlés után kettőbe vágjuk fel.

 

Joghurtos krém:

Az epres joghurtot (más gyümölcsnél más ízű joghurttal is helyettesíthető), a cukrot és zselatint addig melegítjük, amíg még nem kellemetlen belenyúlni (még elbírja a kezünk), forralni tilos. A kívánt szín elérése érdekében, tetszés szerint, piros ételszínezéket teszünk hozzá. A tejből és a pudingporból pudingot főzünk, a maradék kristálycukrot hozzá keverjük, hűlés közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg.

Ha minden hozzávaló kihűlt, elkezdjük betölteni, a pudingot átkeverjük, felverjük az előtte 24 órával behűtött tejszínt, hozzá adjuk a kikevert pudingos alapot, és formába töltjük. Hűtőszekrényben hűtjük.

Kb. 3 óra hűlés után a tortazseléből, a vízből és a cukorból zselét főzünk, a gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeljük, kidíszítjük velük a süteményünk tetejét, majd a kicsit visszahűlt tortazselés oldattal leöntjük a gyümölcsöket, ezután ajánlatos 1 órára hűtőszekrénybe visszarakni, majd utána elfogyasztani. 😊

Ebből a mennyiségből kb. 16 szelet sütemény készül.

Süti 1. Süti 2. Süti - 3.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!