Hamis rendszám

A Kapuvári Rendőrkapitányság beosztottjai 2014. november 19-én 21 óra 30 perckor Kapuvár belterületén ellenőriztek egy Ford Transit típusú gépkocsit, mely Sopron irányából Győr irányába közlekedett.

Az egyenruhások a járművet átvizsgálták, majd alvázszámának ellenőrzésekor megállapították, hogy a tehergépkocsira felszerelt hatósági jelzés egy másik hasonló típusú járműre lett kiadva.

A rendőrök a gépkocsi vezetőjét a rendőrkapitányságra előállították, a hatósági jelzéseket lefoglalták. A Kapuvári Rendőrkapitányság a 22 éves rábapatonai lakos ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának beosztottjai 2014. november 20-án 17 órakor az M1-es autópálya 142-es kilométer szelvényében ellenőriztek egy külföldi ideiglenes vámrendszámú személygépkocsit. Az autópályás rendőrök megállapították, hogy a Mitsubishi első és hátsó részén nem az arra rendszeresített, német forgalmi rendszám, hanem egy román műszaki érvényességgel ellátott ideiglenes hatósági jelzés volt felszerelve. A sofőr az autó tulajdonjogát hitelt érdemlően igazolni nem tudta.
A rendőrök a gépkocsit, a hatósági jelzéseket lefoglalták és a külföldi gépkocsivezetőt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 31 éves román férfi ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!