Három autó ütközött az M1-esen

Hatan sérültek meg egy közlekedési balesetben, szerda hajnalban az M1-es autópályán Győrnél.

Közúti közlekedési baleset történt 2016. október 19-én 3 óra 51 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 122-es kilométerszelvénynél Győr térségében.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint C. A. 39 éves német állampolgár Toyota típusú személyautójával közlekedett Budapest felől Hegyeshalom irányába a belső forgalmi sávban. Az autópálya 122-es kilométerszelvényben - eddig tisztázatlan okból - nekiütközött az előtte forgalmi okból fékező Alfa Romeo gépkocsi hátuljának. Az Alfa Romeo az ütközés erejétől nekivágódott az előtte lassító VW Bora személyautónak, majd a tehetetlen mozgásából adódóan a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött.

A közlekedési baleset során hat személy – az előzetes megállapítások szerint - könnyű sérüléseket szenvedett, a sérülteket a kiérkező mentők a kórházba szállították.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a megváltozott őszi időjárás miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi jó tanácsokkal segíti közlekedőket:

  • Rövidebb nappalok és az esős és ködös időjárás miatt gyakrabban kell használni a gépjármű világítóberendezéseit.
  • A vezetők járműveiket a megváltozott körülményekre tekintettel készítsék fel, különösen a téli gumiabroncsok cseréje indokolt, amennyiben a hőmérséklet tartósan 7 Celsius alá süllyed.
  • Az autópályán való közlekedés során, nagyobb követési távolságot kell tartani  - az ilyenkor igen gyakori - utoléréses balesetek elkerülése érdekében.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!