Hasznos tanácsok az őszi közlekedéshez

A Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásai a megváltozott időjárási, és útviszonyoknak megfelelő közlekedéshez.

A közlekedési balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az út-, időjárási, és látási viszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban. Az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopron megyében több súlyos és sajnálatosan egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset is történt, amelyeknek oka – az elsődleges adatok szerint – az volt, hogy a járművezetők nem az esős időjárás miatt megváltozott útviszonyoknak megfelelően közlekedtek.

A rendőrség az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Csak az őszi közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Ne feledjék, hideg időjárási viszonyok között nagymértékben csökkennek a nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai!
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.
  • Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!


"...hogy mindenki hazaérjen!"


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!