Határon át menekültek

A határrendészek Ausztriába követték azt a két magyar autóst, akik a rendőri jelzésre nem álltak meg.

A koszovói sofőrt és négy utasát az osztrák rendőrök elfogták. A mosonmagyaróvári határrendészek az M1-es autópályán 2015. február 4-én 18 óra 25 perckor figyeltek fel a két, szorosan egymás mögött közlekedő magyar rendszámú gépkocsira. A két autó a hegyeshalmi átkelő előtt letért az autópályáról és a kishatár felé hajtottak tovább. A rendőrök ellenőrizni akarták a járműveket, ám a sofőrök a járőrautót észlelve gázt adtak és nagy sebességgel Ausztriába menekültek.

A rendőrök megkülönböztető jelzéssel, határon át követték az autókat és értesítették osztrák kollégáikat. A menekülők a határátkelő után felhajtottak az A4-es autópálya Magyarország felé vezető oldalára és elindultak visszafelé. Az átkelő előtt száz méterrel leállási szándékot jelezve a leállósávba húzódtak, majd hirtelen ismét megfordultak és nagy sebességgel Bécs felé vették az irányt. Az autók fényszóróját lekapcsolták és közel kétszázas sebességgel hajtottak a sztrádán.
Az osztrák rendőrök Gattendorfnál megállították az egyik gépkocsit, amit egy Budapesten élő koszovói férfi vezetett. Távolabb elfogták azt a négy koszovói férfit, akiket a sofőr korábban kiszállított az autóból. Az ügyben az osztrák hatóságok folytatják az eljárást.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!