Határon átívelő közös gyakorlat

Magyarország és a Szlovák Köztársaság rendőrsége közös gyakorlatot tartott a határokon átnyúló bűnözés elleni hatékony együttműködés elősegítésének érdekében.

A két ország rendőrsége 2017. december 12-én délelőtt közös gyakorlat keretében mérte fel a Tevékenység-irányítási Központ munkatársainak, a rajkai kapcsolattartási pont beosztottjainak és a közterületi szolgálatot ellátó állománynak az ismereteit, a határon átnyúló rendőri intézkedések és elfogások jogi hátteréről. Az intézkedéssorozat alatt a szlovák és magyar rendőrök az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását is elsajátították. A közös feladatmegoldás másik eredménye a magyar és a szlovák fél közötti hatékony kommunikáció és információáramlás volt.

A gyakorlat során egy embercsempész rögtönzött elfogását kellett végrehajtani. A feladat egészen a bejelentéstől az elkövető szlovák területen történő elfogásáig kísérte végig a rendőri intézkedések sorozatát, valamint rámutatott a két ország hatósága közötti együttműködés fontosságára.

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!