Két nap - 40 határsértő

Győr-Moson-Sopron megyében két nap alatt 40 illegális határsértőt állítottak elő a rendőrök. A menekültek nemzetközi gyorsvonattal akartak külföldre utazni.

Sopronban a Gysev pályaudvaron 2014. november 9-én 22 órakor a járőrök 4 koszovói férfit ellenőriztek. A külföldiek okmányokkal és a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A menekültügyi hivatal által kiállított igazolást adtak át az egyenruhásoknak, amely az államhatár átlépésére nem jogosítja őket.

A rendőrség ügyeletére 2014. november 9-én 22 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy a Budapestről Münchenbe közlekedő nemzetközi gyorsvonaton menekültek utaznak. A járőrök a szerelvényen utazó 4 szíriai, 4 afgán és 11 koszovói állampolgárt - közöttük négy kisgyermeket - Győrben a vasúti pályaudvaron igazoltatták. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, Németországig váltott menetjeggyel, érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak külföldre utazni.

A soproni határrendészek 2014. november 10-én 9 órakor a vasútállomás peronján igazoltatták azt a 3 külföldi férfit, akik személyazonosító és úti okmányokkal nem rendelkeztek. A két iraki és a szír menekült a debreceni befogadó állomásról jött el és jogellenesen akart Ausztriába utazni.

A Készenléti Rendőrség járőrei és a mosonmagyaróvári határrendészek 2014. november 10-én 21 óra 5 perckor a hegyeshalmi vasútállomáson szállítottak le a vonatról 7 szíriai és egy afgán férfit, akik érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Bécsbe utazni.

A Soproni Gysev pályaudvarról akart Ausztriába utazni 5 koszovói és egy szerb férfi. A hat külföldit 2014. november 10-én 21 óra 56 perckor a peronon igazoltatták a járőrök. A menekültek jogszerű magyarországi tartózkodásukat és a továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudták.

Az egyenruhások a menekülteket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!