Határsértők a vonaton

A koszovói és afgán állampolgárokat a nyugati határtérségben a nemzetközi gyorsvonatról állították elő a rendőrök.

A mosonmagyaróvári határrendészek 2015. január 21-én 9 órakor az osztrák rendőrökkel közösen ellenőrizték a hegyeshalmi vasútállomáson a RailJet gyorsvonat utasait. A szerelvényen utazó 6 koszovói férfi, 2 nő és 5 gyermek a külföldre utazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, a bevándorlási hivatal által kiállított, Szegedről Debrecenbe szóló utazási igazolással akartak Ausztriába jutni. Egy fiatalkorú afgán férfi Győr-Bécs viszonylatában érvényes menetjeggyel utazott a vonaton és a menekültügyi hatóság által kiállított regisztrációs kártyával igazolta magát, amely az államhatár átlépésére nem jogosította.

A járőrök Sopronban a vasútállomásról 2015. január 21-én 20 óra 5 perckor egy afgán férfit állítottak elő, aki jogszerű magyarországi tartózkodását és a továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudta.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. január 21-én 21 óra 50 perckor Győrben szállították le a nemzetközi gyorsvonatról azt a 2 felnőtt és 2 fiatalkorú afgán férfit, akik a debreceni befogadó állomásról jöttek el és Bécsig váltott menetjeggyel, érvényes okmányok nélkül akartak külföldre utazni.

Az egyenruhások a mingránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A határsértők ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!