Hátráltatta az életmentést, majd egy taxisra támadt

A rendőrök Levél község területén fogták el az erőszakos férfit.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság garázdaság vétség, jármű önkényes elvétele bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves levéli lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. szeptember 27-én 5 óra 9 perckor a Mosonmagyaróvár, Fő utcán életmentő beavatkozást végző mentőápolók felé egy jármű dísztárcsát dobott, ami a mentőgépkocsi oldalának csapódott.

A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító férfi a helyszínről egy közeli társasház elé távozott, ahol dühében az épület egyik földszinti ablakát ököllel beütötte.

A nyomozók megállapították, hogy a „bódult” állapotú férfi 5 óra 45 perc körüli időben, Mosonmagyaróvárról egy taxival Levél területére vitette magát. Útközben a sofőrt megállásra, továbbá indítókulcsának átadására szólította fel és a nyakát megszorította, valamint ököllel arcon ütötte. A taxis a bántalmazást követően a műszerfalról telefonját felkapta, autóját hátrahagyva elmenekült és segítségért kiáltott. Időközben a zavart viselkedésű férfi az autókulcsot magához vette és elfutott a község központja felé.

A rendőrök a környéket átvizsgálták és egy közeli utcában elfogták a tettest, valamint ruházatából a jármű indítókulcsát lefoglalták.

A járőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították, továbbá a vele szemben alkalmazott gyorsteszt kábítószer fogyasztását mutatta ki.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!