Házhoz megyünk program Kapuváron

Vagyonvédelmi, internethasználati és drogpreveciós tanácsadás a hétvégén.

A Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Varga András r. főhadnagy a hétvégén megtartott Kapu-Vára Fesztiválon adott vagyonvédelmi tanácsadást az érdeklődőknek. A rendezvény látogatói lakásbetörések, gépkocsifeltörések, kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről, az internet meggondolatlan használatának veszélyeiről és a drogprevenció aktuális kérdéseiről kaphattak tájékoztatást a szakembertől. A prevenciós előadó munkáját segítették a közösségi szolgálaton résztvevő középiskolás diákok.

1

A bűnmegelőzési főelőadó az alábbiakra hívta fel a megjelentek figyelmét:

  • Óvja, védje értékei, szereltessen fel minősített zárat, hevederzárat, riasztóberendezést!
  • Ne tartson otthon nagyobb összegű pénzt, értékpapírt, ékszereket, mert a betörők minden rejtekhelyet ismernek!
  • Az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból, akárcsak a kertbe, az udvarra vagy a szomszédba! A ház kulcsát tartsa magánál, ne hagyja a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (lábtörlő alatt, villanyóra szekrényben)! Ne engedjen be udvarába, házába idegen személyeket!
  • Ha a lépcsőházában idegenekkel találkozik, nyugodtan érdeklődjön tőlük, kit keresnek, melyik cégtől, milyen ügyben! Fel is kísérheti őket, hogy tényleg oda mennek-e ahová mondták. Hívja a rendőrséget, ha gyanúsnak találja a személyeket!
  • Amennyiben lakókörnyezetében gyalogosan, vagy járműből leselkedő, terepszemlét tartó, gyanúsan viselkedő idegen személyekkel találkozik, kérjük – amennyiben módjában áll – az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, és azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!