Hulladékudvar

Tájékoztató veszélyes anyaggal szennyezett csomagolási hulladékok átvételéről

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2021.04.17 11:55

Tisztelt Gönyűiek!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arról tájékoztatotta önkormányzatunkat, hogy a Győri Hulladékégető Kft. által Üzemeltetett létesítmény leállása miatt a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Őnkormányzeti Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban a 2021. április 15-től 2021. június 30-ig terjedő időszakra felfüggesztik a 15 01 10* azonosító kódú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" elnevezésű hulladékok átvételét.

A GYHG a hulladék ismételt fogadásáról külön tájékoztatást küld majd, amelyet honlapunkon keresztül megosztunk Önökkel.

Tovább

Tájékoztatás hulladékudvar zárva tartásáról

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2021.03.13 10:21

Tisztelt Gönyűiek!

 

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatója alapján felhívjuk figyelmüket, hogy a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok 2021. IV. 2-tól 5-éig - a húsvéti ünnepek idején -, zárva lesznek, így ebben az időszakban a gönyűi hulladékudvarban sem lehet majd hulladékokat leadni!

Kérjük, hogy a szolgáltatás igénybevétele előtt a fentieket vegyék figyelembe!

Tovább

A gönyűi hulladékudvar 2020. évi utolsó nyitvatartási napja

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2020.12.02 10:58

Tisztelt Gönyűiek!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a gönyűi hulladékudvar 2020. december 12-ét követően bezár.

Az utolsó nyitvatartás napja és ideje: 2020. december 12.; szombat, 11:00-15:00h

A 2021-as év első nyitvatartási napja: 2021. január 7.; csütörtök, 9:00-18:00h


(A hulladékudvarok nyitva tartása ide kattintva letölthető.)

Tovább

Táiékoztatás hulladékudvarok nvitva tartásának változásáról (nyári nyitvatartás, frissítve!)

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2020.07.27 10:01

Tisztelt Gönyűiek!


A GYHG Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékudvarok 2020. június 1-től átállnak a nyári nyitvatartási rendre.


Az ott dolgozók egészségének védelme érdekében a hulladékudvarokban egyszerre továbbra is csak három ügyfél tartózkodhat, a többieknek az udvar előtt kell várakozniuk a belépésre! A hulladékudvarokban továbbra is kötelező a szájmaszk használata!

FRISSÍTÉS: A Gönyűi hulladékudvar augusztus 1-től szombati napokon 11 órától 15 óráig tart nyitva.

Településünk hulladékudvara a nyári nyitvatartási rend szerint, az alábbi napokon üzemel:

település további település lakosság hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap
Gönyű Nagyszentjános 4910 - - - 9:00-18:00 - 11:00-15:00 -
Tovább

A gönyűi hulladékudvar - első nyitvatartási nap

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2020.01.16 08:04

A Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a gönyűi hulladékudvar 2020. évi első nyitvatartási napja január 30-a lesz. A hulladékudvar ettől a naptól a megszokott téli nyitvatartási rend szerint üzemel.:

Csütörtök: 8:00 – 17:00
Szombat: 11:00 – 13:00

Részletes információk a GYHG weboldalán:

Általános tájékoztató: http://www.gyhg.hu/hulladekudvarok-1
Nyitvatartási rend: http://www.gyhg.hu/downloadmanager/details/id/519/m/11

Tovább

Hulladékudvar - tájékoztatás veszélyes hulladékok elhelyezéséről

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2019.02.13 10:12

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tájékoztatása szerint 2019. február 1-től ismét elhelyezhetők a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok a Társulás szolgáltatási területén működő hulladékudvarokban.

TájékoztatásA háztartásokban összegyűlő veszélyes hulladékok - pl.: veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékes dobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj - elhelyezésére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetéséről szóló számla és a lakcímkártya bemutatását követően a hulladékudvarokban van lehetőség.

A veszélyes hulladékok közül mennyiségi korlátozással helyezhető el az elem, az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a festékes és vegyszeres göngyöleg alkalmanként összesen 50kg, de évente legfeljebb összesen 150 kg, illetve a fáradt olaj hulladékból havonta 4 liter, de évente legfeljebb 8 liter mennyiségben.

Az udvarra érkező beszállítót a hulladékudvari felügyelő fogadja és a hulladék szemrevételezése után tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie. A számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzítésre kerülnek a beszállításhoz kapcsolódóan az alábbiak:

  • a beszállításra jogosult neve, címe, ügyfélkódja;
  • a beszállító neve, címe, gépjármű rendszáma
  • a beszállított hulladék azonosító száma és a beszállított hulladék mennyisége

 

Tovább

Szelektíven, odafigyeléssel

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:32

Településünk több pontján működik szelektív hulladékgyűjtő-sziget, így a gönyűi háztartásokban keletkező hulladékok elkülönített gyűjtése, azok anyagának újrahasznosítása is csökkenti a környezetünk terhelését.

Ahhoz, hogy a keletkezett hulladék a megfelelő helyre kerülhessen, a hulladékszigeteket is rendeltetésszerűen kell használni, a hulladékokat anyaguk szerint a megfelelő gyűjtőedényben kell elhelyezni. A rendezett településkép megőrzése érdekében az edények mellé, külön zsákokban vagy dobozokban semmilyen hulladék nem rakható le, az ilyen módon történő szemétlerakás bírsággal is járhat!

SzemétkupacA napokban az orvosi rendelő közelében lévő hulladékszigeten oda nem illő műanyaghulladékot rakott le valaki a gyűjtőedények közé. A többnyire nagyobb méretű műanyag autóalkatrészekből (műszerfal, burkolati elemek) álló hulladékot a gönyűi hulladékudvarban ingyenesen el lehetett volna helyezni, így viszont az önkormányzatnak kell gondoskodnia annak elszállításáról.

Kérünk mindenkit, hogy azokat a hulladékokat, amelyeket a hulladékszigeten nem lehet szelektíven gyűjteni a hulladékudvarban helyezzék el! A hulladékszigeteken szabálytalanul lerakott szemét rendetlenné teszi a környezetünket, összegyűjtése és elszállítása a gönyűi adófizetők pénzéből történik, tehát mindannyiunknak kárt okoz!

A gönyűi hulladékudvar az Árpád utca és a Jókai Mór utca kereszteződésénél (Árpád utca keleti vége) található, a hulladékokat a nyári nyitvatartási rend szerint csütörtökönként 10 és 18 óra között, illetve szombatonként 14:30 és 18 óra között lehet díjmentesen elhelyezni.

Bővebb információ az elhelyezés rendjéről és a hulladékok típusáról a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján érhető el: http://www.gyhg.hu/hulladekudvarok-1

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Tovább

Hulladékudvar - értesítés

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:42

A Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban 2017. július 18-tól határozatlan időtartamra ismét felfüggesztik a "15 01 10" azonosító kódszámú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" kategóriába tartozó hulladékok átvételét (ilyenek például a festékes, vegyszeres, permetszeres csomagolóanyagok).

A felfüggesztésre az elmúlt időszakban megszigorított hulladékgazdálkodási jogszabályoknak és a veszélyes áruk szállítására vonatkozó ADR előírásoknak való megfelelés eléréséig kerül sor.
A korlátozás nem érinti a többi hulladéktípus átvételét vagy a hulladékudvarok nyitvatartását, a többi veszélyes hulladék (elem, akkumulátor, fáradt olaj, fénycsövek, izzók a veszélyesnek minősülő elektronikai hulladék) is változatul leadható.

A jelenleg nem leadható hulladékok ismételt fogadásáról a GYHG tájékoztatást küld, amelyet honlapunkon közzéteszünk.

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Tovább

Hulladékudvar - építési-bontási hulladék kezelése

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:33

Tisztelt Lakosság!

TajekoztatoA GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a hulladékudvarokból összegyűjtött építési-bontási hulladék a legutóbbi, környezetvédelmi hatóság által végzett ellenőrzés során papír, fém, fa és műanyag hulladékokat is tartalmazott.

Mivel a GYHG Nonprofit Kft. által üzemeltetett Hulladékkezelő Központ engedélye nem teszi lehetővé a kevert építési hulladék kezelését, ezért a megfelelő hulladékgyűjtéshez a lakosság közreműködését kérik!

A mellékelt vezetői utasítás az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

1. A hulladékudvarokban átvett építési-bontási hulladék csak betont, téglát, cserepet, kerámiát tartalmazhat, valamint összetört síküveget.

2. A lakosság által a hulladékudvarba bevitt építési-bontási hulladék esetében gondoskodni kell arról, hogy a betonon, téglán, cserépen és kerámián, valamint síküvegen kívüli, építés, bontás során keletkező egyéb hulladékok elkülönítésre kerüljenek a következők figyelembevételével:

2.1 a műanyag ablak, ajtó, vödör, csövek, műanyag kád, zuhanyzótálca, fólia stb. a műanyag hulladékok konténeréébe kerüljön,

2.2 a fém kád, zuhanytálca, csövek stb. a fém hulladékok konténerébe kerüljön,

2.3 az építés során keletkező nem szennyezett karton a papír hulladékok konténerébe kerüljön,

2.4 a nem összetörhető, vagy fémet tartalmazó üveg hulladék és az öblös üveg hulladék elkülönítéséről gondoskodni kell,

2.5 az építés-bontás során keletkezett egyéb, nagydarabos hulladék a lomot tartalmazó konténerbe kerüljön

3. A szélvédő üveg nem építési hulladék, azt a hulladékudvarban nem lehet átvenni!

4. Az azbesztet tartalmazó hullámpala veszélyes hulladék, azt építési hulladékként a hulladékudvarban leadni nem lehet!

5. Jelen utasítás 2016. július 1-én lép hatályba.

(GYHG - Műszaki vezetői utasítás, kelt.: Győr, 2016. június 20.)

Tovább

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!