Hulladékudvar

A gönyűi hulladékudvar 2018. évi utolsó nyitvatartási napja

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.12.05 13:55

Tisztelt Gönyűiek!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a gönyűi hulladékudvar 2018. december 15-ét követően bezár.

Az utolsó nyitvatartás napja és ideje: 2018. december 15., szombat, 12:30 – 16:00h

A 2019-es első nyitási időpontról később várható információ, figyeljék majd weboldalunkat!

Tovább

A gönyűi hulladékudvar téli nyitvatartási rendje

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.10.05 07:24

Nyitva tartás - hulladékudvarA Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján a gönyűi hulladékudvar téli nyitvatartási rendje az alábbiak szerint alakul:

Csütörtök: 8:00 – 16:00
Szombat: 12:30 – 16:00

Érvényes: 2018. október 22-től

Tovább

Szelektíven, odafigyeléssel

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:32

Településünk több pontján működik szelektív hulladékgyűjtő-sziget, így a gönyűi háztartásokban keletkező hulladékok elkülönített gyűjtése, azok anyagának újrahasznosítása is csökkenti a környezetünk terhelését.

Ahhoz, hogy a keletkezett hulladék a megfelelő helyre kerülhessen, a hulladékszigeteket is rendeltetésszerűen kell használni, a hulladékokat anyaguk szerint a megfelelő gyűjtőedényben kell elhelyezni. A rendezett településkép megőrzése érdekében az edények mellé, külön zsákokban vagy dobozokban semmilyen hulladék nem rakható le, az ilyen módon történő szemétlerakás bírsággal is járhat!

SzemétkupacA napokban az orvosi rendelő közelében lévő hulladékszigeten oda nem illő műanyaghulladékot rakott le valaki a gyűjtőedények közé. A többnyire nagyobb méretű műanyag autóalkatrészekből (műszerfal, burkolati elemek) álló hulladékot a gönyűi hulladékudvarban ingyenesen el lehetett volna helyezni, így viszont az önkormányzatnak kell gondoskodnia annak elszállításáról.

Kérünk mindenkit, hogy azokat a hulladékokat, amelyeket a hulladékszigeten nem lehet szelektíven gyűjteni a hulladékudvarban helyezzék el! A hulladékszigeteken szabálytalanul lerakott szemét rendetlenné teszi a környezetünket, összegyűjtése és elszállítása a gönyűi adófizetők pénzéből történik, tehát mindannyiunknak kárt okoz!

A gönyűi hulladékudvar az Árpád utca és a Jókai Mór utca kereszteződésénél (Árpád utca keleti vége) található, a hulladékokat a nyári nyitvatartási rend szerint csütörtökönként 10 és 18 óra között, illetve szombatonként 14:30 és 18 óra között lehet díjmentesen elhelyezni.

Bővebb információ az elhelyezés rendjéről és a hulladékok típusáról a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján érhető el: http://www.gyhg.hu/hulladekudvarok-1

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Tovább

Hulladékudvar - értesítés

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:42

A Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban 2017. július 18-tól határozatlan időtartamra ismét felfüggesztik a "15 01 10" azonosító kódszámú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" kategóriába tartozó hulladékok átvételét (ilyenek például a festékes, vegyszeres, permetszeres csomagolóanyagok).

A felfüggesztésre az elmúlt időszakban megszigorított hulladékgazdálkodási jogszabályoknak és a veszélyes áruk szállítására vonatkozó ADR előírásoknak való megfelelés eléréséig kerül sor.
A korlátozás nem érinti a többi hulladéktípus átvételét vagy a hulladékudvarok nyitvatartását, a többi veszélyes hulladék (elem, akkumulátor, fáradt olaj, fénycsövek, izzók a veszélyesnek minősülő elektronikai hulladék) is változatul leadható.

A jelenleg nem leadható hulladékok ismételt fogadásáról a GYHG tájékoztatást küld, amelyet honlapunkon közzéteszünk.

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Tovább

Hulladékudvar - építési-bontási hulladék kezelése

Kategória : Hulladékudvar módosítva: 2018.07.17 11:33

Tisztelt Lakosság!

TajekoztatoA GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a hulladékudvarokból összegyűjtött építési-bontási hulladék a legutóbbi, környezetvédelmi hatóság által végzett ellenőrzés során papír, fém, fa és műanyag hulladékokat is tartalmazott.

Mivel a GYHG Nonprofit Kft. által üzemeltetett Hulladékkezelő Központ engedélye nem teszi lehetővé a kevert építési hulladék kezelését, ezért a megfelelő hulladékgyűjtéshez a lakosság közreműködését kérik!

A mellékelt vezetői utasítás az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

1. A hulladékudvarokban átvett építési-bontási hulladék csak betont, téglát, cserepet, kerámiát tartalmazhat, valamint összetört síküveget.

2. A lakosság által a hulladékudvarba bevitt építési-bontási hulladék esetében gondoskodni kell arról, hogy a betonon, téglán, cserépen és kerámián, valamint síküvegen kívüli, építés, bontás során keletkező egyéb hulladékok elkülönítésre kerüljenek a következők figyelembevételével:

2.1 a műanyag ablak, ajtó, vödör, csövek, műanyag kád, zuhanyzótálca, fólia stb. a műanyag hulladékok konténeréébe kerüljön,

2.2 a fém kád, zuhanytálca, csövek stb. a fém hulladékok konténerébe kerüljön,

2.3 az építés során keletkező nem szennyezett karton a papír hulladékok konténerébe kerüljön,

2.4 a nem összetörhető, vagy fémet tartalmazó üveg hulladék és az öblös üveg hulladék elkülönítéséről gondoskodni kell,

2.5 az építés-bontás során keletkezett egyéb, nagydarabos hulladék a lomot tartalmazó konténerbe kerüljön

3. A szélvédő üveg nem építési hulladék, azt a hulladékudvarban nem lehet átvenni!

4. Az azbesztet tartalmazó hullámpala veszélyes hulladék, azt építési hulladékként a hulladékudvarban leadni nem lehet!

5. Jelen utasítás 2016. július 1-én lép hatályba.

(GYHG - Műszaki vezetői utasítás, kelt.: Győr, 2016. június 20.)

Tovább

Hasznos információk: 

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!