Hulladékudvar - tájékoztatás veszélyes hulladékok elhelyezéséről

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tájékoztatása szerint 2019. február 1-től ismét elhelyezhetők a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok a Társulás szolgáltatási területén működő hulladékudvarokban.

TájékoztatásA háztartásokban összegyűlő veszélyes hulladékok - pl.: veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékes dobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj - elhelyezésére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetéséről szóló számla és a lakcímkártya bemutatását követően a hulladékudvarokban van lehetőség.

A veszélyes hulladékok közül mennyiségi korlátozással helyezhető el az elem, az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a festékes és vegyszeres göngyöleg alkalmanként összesen 50kg, de évente legfeljebb összesen 150 kg, illetve a fáradt olaj hulladékból havonta 4 liter, de évente legfeljebb 8 liter mennyiségben.

Az udvarra érkező beszállítót a hulladékudvari felügyelő fogadja és a hulladék szemrevételezése után tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie. A számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzítésre kerülnek a beszállításhoz kapcsolódóan az alábbiak:

  • a beszállításra jogosult neve, címe, ügyfélkódja;
  • a beszállító neve, címe, gépjármű rendszáma
  • a beszállított hulladék azonosító száma és a beszállított hulladék mennyisége

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!