Milliókat csaltak ki egy kétségbeesett idős hölgytől Győr-Moson-Sopron megyében

Több millió forintot adott át egy kapuvári nyugdíjas nő azoknak a csalóknak, akik a fiával történt bűnesetre hivatkozva kértek tőle pénzt.

Csalók hívtak fel vezetékes telefonkészülékén egy idős nőt 2022. július 18 -án délelőtt Kapuváron. A telefonáló az idős személy fiára hivatkozott és azt mondta, hogy gyermeke bűncselekménybe keveredett, letartóztatta a hatóság és segítségre van szüksége.

A férfi azt állította magáról, hogy a fia védőügyvédje. Azt mondta az idős asszonynak, hogy a fiát börtönbe zárják, hacsak nem fizet ki egy komolyabb összegű óvadékot, továbbá arra kérte, hogy környezetében senkinek se szóljon, senkit se hívjon. A gyanútlan áldozat hajlandó volt megfizetni a több milliós összeget, a megtakarított pénzével együtt az értékeit, ékszereit a telefonáló kérésének eleget téve egy táskába tette, amelyben fiának szánt tisztálkodási tárgyakat is elhelyezett. Amíg a hívó beszélt az idős személlyel, addig a táskáért rövid időn belül egy taxi érkezett.

Amikor az idős nő felhívta a családtagjait, hogy a fia felől érdeklődjön, akkor derült ki, hogy átverés áldozata lett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, és ismételten kéri, ha bárki családtagként mutatkozik be a telefonban és sürgősen pénzt kér, szakítsák meg a vonalat!

Hívják fel a rokonukat azon a telefonszámon, amelyiken máskor is beszélni szoktak!

Győződjenek meg arról, hogy tényleg bajba került-e!

Idegenekkel ne beszéljenek meg találkozót és ne adjanak át pénzt, ékszereket, egyéb dolgokat, idegen számlaszámra, névre ne utaljanak, küldjenek pénzt!

Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szükségük, hívják a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számot!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!