Illegális szemétlerakás - felhívás

A Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. minap történt tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban nagyban megnövekedett az illegális hulladék mennyisége a falut (is) határoló erdőterületen.

Az erdőben található hulladék mennyiségének rohamos növekedése valószínűleg egyenes arányban áll a hulladékudvarokat közelmúltban érintő változásokkal. Többek között ezen változásoktól való félelmemet fejeztem ki korábban a Kisalföld napilapnak is (a cikk online olvasható: https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2023/06/a-hulladekudvarokban-lassubb-ugyintezestol-kaotikus-allapotoktol-tartanak-a-telepulesek-vezetoi ). Nem tudjuk, csak bízunk benne, hogy a hulladékudvarok tekintetében változás várható a közeljövőben.

 

A zöldhulladékot lehet? Nem.

Sokan azt feltételezik, hogy a zöldhulladék (a kertben levágott fű, lenyesett ág, lehullott gyümölcs) nem annyira veszélyes, nem tudatos környezetkárosítás. Úgy gondolják, a természetben lebomló anyagokat bátran elhelyezhetik az erdőkben, utak szélén és ezzel nem követnek el természetkárosítást. Ez azonban tévedés! Az illegálisan lerakott zöldhulladék is problémát jelent az erdőre, zöldterületekre.

 

Ezúton is környezettudatosabb szemléletre való törekvést szeretnénk kérni: az erdőnk, a Duna-part és a természet NEM szemétlerakóhely!

Végezetül egy mára klasszikussá vált szállóige:

„Az intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig TILOS!”

(A képek a figyelemfelkeltést szolgálják. A képek forrása: Google)

Szemét 1. Szemét 2. Szemét 3. Szemét 4.

 

Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!