Interaktív bűnmegelőzési program Győrben

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának felkérésére - a társszervekkel együttműködve - Re-akció néven, interaktív bűnmegelőzési témájú programot szervezett egy győri oktatási intézmény diákjainak.

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakemberei a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával, valamint a társszervekkel együttműködve preventív céllal szólították meg a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája tanulóit 2018. október 11-én.

A ,,Re-akció" elnevezésű projekt célja a prevencióval kapcsolatos ismeretek elmélyítésén és a cselekvőképes tudás kialakításán kívül az iskolai erőszak, egymás közti agresszió visszaszorítása és a fiatalok által elkövetett bűncselekmények, valamint az áldozattá válás számarányának csökkentése volt. A rendezvény elsődleges célcsoportja a diákság volt, de a pedagógusok számára is hasznos ismeretanyagot adtak át a szakemberek.

A programsorozat első felében hasznos és aktuális, prezentációkkal színesített előadásokon vehettek részt a diákok, valamint az élménypedagógia eszközeivel tapasztalhatták meg az egyes, korcsoportjukat érintő szociológiai jelenségeket. Témák voltak többek között az internet veszélyei, az elsősegélynyújtás a mindennapokban, a börtönvilág és a döntési helyzetek, konfliktuskezelés a fiatalok körében.

A projekt zárásaként szakmai - intézkedéstaktikai, önvédelmi és bűnügyi kutyás - bemutatókat láthattak az érdeklődök, illetve a tanulók szituációs gyakorlatokban vehettek részt. Egy baleset szimulálásával azt is láthatták a diákok, hogy miként működik együtt a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem.

A rendezvény lebonyolításában, az ismeretanyag minél szélesebbé tételében, valamint a bemutatókon aktívan közreműködtek a rendőrség különböző szervezeti egységei mellett a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a polgárőrség, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tagjai is.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!