Internetes csapdák és veszélyek

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2017. április 6-án Győrben a Krúdy Gyula Gimnázium és Szakközépiskola tantestületi értekezletén tartott előadást a fiatalokat leginkább érintő internetes bűncselekményekről.

Az előadáson Kovács Zsolt Imre r. főhadnagy az iskola és a szülői felelősség oldaláról közelítette meg a problémát. A pedagógusokat leginkább az érdekelte, hogy hol húzódnak azok a határvonalak, ahol már az adott cselekmény zaklatás, becsületsértés vagy más büntethető cselekmény, illetve melyek azok a jelenségek, amelyek arra utalnak, hogy a diákok ilyen jellegű bűncselekmények áldozataivá váltak. A fiatalok védtelenné és kiszolgáltatottá válhatnak közösségi oldalakra feltöltött videók miatt, ezért kiemelt kérdés, hogy a szülők vagy adott esetben a tanárok milyen módon tudnak feljelentést tenni és milyen bizonyítékok szükségesek az eljárás hatékony lefolytatásához.

A résztvevők javasolták, hogy az iskola házirendje rendelkezzen a digitális eszközök használatáról. A jelenlévők fontosnak tartották, hogy a következő tanévtől az újonnan felvett diákok és szüleik részére közös előadásokat tartsanak a közösségi oldalak veszélyeiről és a kommunikációs eszközök biztonságos használatáról, hiszen minden intézkedés közül a legfontosabb a megelőzés.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!