Ittasan okozott balesetet

A Soproni Rendőrkapitányság befejezte egy 42 éves petőházi férfival szemben indult ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján 2018. június 26-án 12 óra 35 perckor, Fertőd belterületén közlekedett egy Ford Escort típusú személygépkocsival egy 42 éves petőházi lakos. Haladása során áttért a menetiránya szerinti szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Fiat Ducato típusú tehergépkocsi bal oldalának. Az ütközést okozó sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a baleset során 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, ezért őt a mentők kórházba vitték, ahol vele szemben vér- és vizelet mintavételt alkalmaztak.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a 42 éves sofőr alkoholos befolyásoltság állapotában vezette a járművet, ezért őt a nyomozók ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tekintettel arra, hogy a járművet vezető férfi érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett, ezért őt szabálysértési eljárás keretében meg is bírságolták. 

A Soproni Rendőrkapitányságon a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldték.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!