Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott a helyszínről

Vádemelési javaslattal zárult egy győri férfi ügye, aki ittasan vezetett és közúti közlekedési balesetet okozott.

A Győri Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 38 éves férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. április 11-én 8 óra 20 perckor személygépkocsival közlekedett Győrben, a Bácsai úton a Votinszky Andor utca felől a 14-es számú főút irányába. Közlekedése során egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulatból kihajtva járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért összeütközött egy szemből érkező személyautóval. Az ütközést követően a közlekedési balesetet okozó járművezető a helyszínről elhajtott.

A helyszíni szemle adatai alapján a rendőrök egy közúti ellenőrzés során azonosították a közlekedési baleset okozóját. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért az ittas vezetőt a járőrök mintavétel céljából előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi ittas állapotban vezette a járművet.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!