Ittasan ütközött

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

gyaróváron, a Szent István király úton közlekedett egy Opel típusú gépkocsi vezetője 2020. február 2-án a hajnali órákban. Haladása során - az egyenes úton - a Régi Vámház tér 5. szám előtti útszakaszon felhajtott a járdaszigetre, ahol a járműve elejével nekiütközött a kerékpárosok forgalmát irányító fényjelző készüléknek, ami az ütközéstől kitörött. A sofőr nem sérült meg a balesetben, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Az intézkedő rendőr a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvette. A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

1

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!