Ittasan vezetett, majd a fának hajtott

Vádemelési javaslattal zárult egy 35 éves férfi ügye, aki ittasan okozott közlekedési balesetet.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást A.  J. jánossomorjai lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2016. június 19-én 16 óra 20 perckor Opel típusú személygépkocsival közlekedett a 86-os számú főúton Jánossomorja térségében. A jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért egy jobbra ívelő kanyarban – relatív gyorshajtása miatt - az úttest menetirány szerinti bal oldala mellett található fasornak ütközött. A közlekedési baleset következtében a személyi sérülés nem történt.

A helyszínre érkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért mintavétel céljából előállították a 35 éves helyi lakost.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban vezette a járművet, így az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!