Játékos bűnmegelőzés óvodásokkal

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai 2018. június 06-án a Győrújbaráti Pitypang Napközi Otthonos Óvoda „Erdei Óvoda” programján vettek részt.

A rendezvényen a prevenciós szakemberek a  jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról beszélgettek a gyermekekkel. Hasznos tanácsokkal látták el őket, hogy felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket. Az előadó hangsúlyozta annak fontosságát, hogy szükség esetén a kicsik tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az óvodások izgatottan fogadták kifesthető gipszfigurákat, színezőket és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a foglalkoztatók kitöltésébe.

A gyermekek játékos formában tekinthették meg a rendőrség munkáját, felpróbálhatták az egyenruhát és bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába is.

A nyári hónapok közeledtével nagyon fontos, hogy a gyermekeinket felkészítsük a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Fontos, hogy a gyermekek tudják szüleik nevét, telefonszámát és lakcímüket!
  • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
  • Fontos, hogy a gyermekek idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!
  • Az úttesten mindig a kijelölt gyalogátkelőhelyen keljenek át, előtte azonban álljanak meg és mindig nézzenek el jobbra-balra-jobbra mielőtt a járdáról lelépnének!
 
 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!