Jegyzői bemutatkozás

Kedves Gönyűiek!

dr. Szigethy BalázsSzigethy Balázsnak hívnak, június 11-e óta vezetem dr. Kállai Erik jegyző urat követőn a Gönyűi Polgármesteri Hivatalt. Tizenhat éve dolgozom a közigazgatás különböző területein, foglalkoztam műemlékvédelemmel, fogyasztóvédelemmel, de dolgoztam kormányablak ügyintézőként is. Jelenlegi munkakörömet megelőzően szintén jegyzőként tevékenykedtem, a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatalt vezettem öt éven át.

Képesítésemet tekintve igazgatásszervező, jogász, közigazgatási menedzser és önkormányzati szaktanácsadó végzettségekkel rendelkezem.

Győri születésű vagyok, jelenleg is Győrben élek a családommal, de hosszú időn keresztül laktam Sopronban, kislányaim ott születtek. Közgazdász feleségem a győri önkormányzat egyik intézményénél dolgozik. Lányaim közül a legnagyobb szeptemberben kezdi az általános iskola harmadik osztályát, középső lányom nagycsoportos, a legkisebb hölgy pedig a nyár végeztével megkezdi az óvodát. Hobbim a természetjárás, túrázás, de nagyon szeretek régi és modernkori pénzérméket is gyűjteni. Olvasásra sajnos mostanában nagyon kevés időm jut, leszámítva természetesen a szakmai anyagokat és az esti meséket, ugyanakkor a könyvek is felettébb szeretett szerepet töltenek be az életemben. Egykor egész tűrhető német nyelvtudásom mára jelentősen megkopott, középtávú terveim között szerepel ezen folyamat visszafordítása, továbbá használható angol nyelvtudás megszerzése.

Nagyon fontos számomra a környezet, korábbi munkámból is adódóan mindent megteszek a természeti, valamint az épített örökség megóvása érdekében. Civilként tagja vagyok a világ szinte minden részén működő műemlékvédelmi szervezetnek, az ICOMOS-nak és több egyetemen tartottam, illetve meghívásra tartok manapság is az ágazat jogi kérdéseiről előadásokat. Ehhez a szerepkörhöz kapcsolódik a hagyományok tisztelete is, hiszem, hogy egy közösség életében meghatározó jelentőségű a közös emlékezet, a kulturális sajátosságok életben tartása, amely tekintetben igen jelentős a civil szerveződések szerepe és feladata.

Munkám során lehetőség szerint a gyors, egyszerű és hatékony megoldásokat részesítem előnyben, de természetesen mindig igyekszem megfelelni az adminisztratív jellegű kívánalmaknak is. Önkormányzati vezetőként dolgozni elképzelhetetlen számomra anélkül, hogy ismerjem a település sajátosságait, a lakosságot, a problémákat, a terveket, mindig ezen kölcsönös megismerés útját jártam és a hivatal működésében mindig törekedtem a nyitottságra és átláthatóságra, nagy hangsúlyt fektettem a köztájékoztatásra, a munkámat a továbbiakban is ennek szellemében kívánom végezni. Ugyanígy fontosnak tartom a képviselő-testülettel való összhangot, hiszen a település sorsát, jövőjét meghatározó döntések ezen a terepen születnek, jól végrehajtani pedig csak jól előkészített, kellően megfontolt és közösségi akaraton nyugvó döntéseket lehet.

A meglehetősen sokrétű jegyzői munka ugyanakkor mégis egy fő dologról szól, méghozzá Önökről, hiszen az önkormányzati hivatal legfontosabb feladata, hogy a település és a lakosság érdekében tevékenykedjen, természetesen a jogszabályok adta lehetőségeken belül. Kérem a tisztelt gönyűi lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat, hogy közös megelégedettségünk érdekében szíveskedjenek segítségemre lenni törekvéseim megvalósításában.

Pro publico bono!

dr. Szigethy Balázs
jegyző

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!