Kábítószer birtoklása miatt kell felelnie

A Kapuvári Rendőrkapitányság befejezte az ügyek vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2019. január 4-én 16 óra 5 perckor Kapuváron, a Kossuth Lajos úton igazoltatták egy autó járművezetőjét. Az ellenőrzés során a rendőrök átvizsgálták ruházatát, csomagját. Az intézkedéskor a sofőr övtáskájában kábítószergyanús anyagot találtak, amit lefoglaltak. A férfit zavart viselkedése miatt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A nyomozók a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a sofőr a járművezetés időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, ezért vele szemben - a fenti bűncselekményen túl - bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indítottak.

A Kapuvári Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal átadta az illetékes járási ügyészségnek.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!