Kábítószer-fogyasztók rendőrkézen

A rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el kábítószer birtoklása miatt megyénkben.

A rendőrök Győr belvárosában igazoltatták egy autó vezetőjét és utasait 2019. október 9-én 17 órakor. Mivel a járművezető ideges viselkedett átvizsgálták a ruházatát és a járművet is. Ennek során a járőrök a gépkocsi bal első ülése alatt, egy műanyag fecskendőben kábítószergyanús kristályos anyagot találtak, amit lefoglaltak. A sofőrt és utasait is elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították őket, ahol a velük szemben alkalmazott drogteszt, a járművet vezető 19 éves téti férfi esetében pozitív értéket mutatott.

Ezt követően a győri járőrök 19 óra 30 perckor a Kodály Zoltán utcában egy 45 éves helybéli lakossal szemben intézkedtek, akinek a lábai között, a talajra ledobva egy fecskendőt találtak, amiben kristályos szerkezetű, kábítószergyanús anyag volt. A férfit elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt többféle kábítószerre is pozitív értéket jelzett.

Ugyanazon a napon a mosonmagyaróvári járőrök közlekedésbiztonsági ellenőrzés alkalmával egy Mazda típusú személyautó vezetőjét igazoltatták 10 óra 20 perckor. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedélyét korábban - bódult járművezetés miatt – bevonták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a vezetési jogosultságának szüneteltetését rendelte el. Az intézkedés keretén belül végrehajtott ruházat-, csomag-, és gépjármű-átvizsgálás során a 41 éves feketeerdei férfi nadrágjából egy fecskendő került elő, amiben kábítószergyanús, kristályos szerkezetű anyagmaradvány volt, illetve az autóból egy digitális mérleget is lefoglaltak. A férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt az ő esetében is pozitív értéket mutatott amfetaminra és metamfetaminra.

A rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!