Kapcsolj, hogy látható legyél!

Ködös időben, rossz látási viszonyok között nem elég csak az autó menetjelző lámpáját használni, mindenképpen szükséges induláskor a fényszórókat is bekapcsolni. Ezzel az egyszerű mozdulattal megelőzhetők a balesetek.

A közutakon közlekedve napjainkban egyre többször találkozhatunk olyan járművekkel, amelyeket úgynevezett nappali menetjelző lámpával láttak el. A közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt szerepe van a láthatóság javításának, ezért az új gépkocsikon alapfelszerelés lett a nappali menetjelző lámpa. Ez azt jelenti, hogy amikor az autót elindítja a járművezető, akkor annak az elején két fehér fényt kibocsátó világítóberendezés kapcsolódik fel teljesen automatikusan. Ezek a lámpák főleg nappal, jó látási viszonyok mellett valóban jó, ha működnek. Funkciójukat tekintve ugyanis nem az a feladatuk, hogy megvilágítsák az utat az autóvezető előtt, hanem hogy láthatóbbá tegyék a járművet a többi úthasználó számára. Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban fordulnak elő olyan helyzetek, amikor rosszak a látási viszonyok, borúsabb az idő, előbb is sötétedik, tehát fokozottan kell figyelni arra, hogy az utakon közlekedők jól lássanak és látszódjanak. A nappali menetjelző lámpa használata azonban ködös idő, vagy rossz látási viszonyok között nem elégséges főként amiatt, hogy ilyenkor a jármű hátsó lámpái nem világítanak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a kedvezőtlen időjárási és látási viszonyok között minden esetben kapcsolják be az autó fényszóróit és indulás előtt győződjenek meg azok megfelelő működéséről!

A célunk közös: „hogy mindenki hazaérjen…

1

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!