Kerékpár-regisztráció Sopronban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást.

 

A rendőrök a „Házhoz megyünk” országos program keretében vagyonvédelmi tanácsadást és kerékpár-regisztrációt szerveztek 2018. október 6-án az egyik soproni bevásárlóközpontnál.

A tájékoztató kampányban az érdeklődők információkat kaphattak a betöréses lopások jellemző elkövetési módszereiről és ezek megelőzésének lehetőségeiről.

A rendezvényen részt vett a Soproni Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje és a megyei rendőr-főkapitányság toborzó tisztje is, akik készséggel válaszoltak az érdeklődő állampolgárok kérdéseire.

A kerékpárjuk biztonságáért tenni akaróknak is lehetőségük volt, hogy regisztrálják a biciklijüket a BIKESAFE programba. A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályaival kapcsolatban.

Munkatársaink többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg.
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést. www.bikesafe.hu
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!