Kerékpárjelölés a Zöld Program keretében Győrben és Győrladaméron

A bűnmegelőzési szakemberek tanácsokkal és játékos akadálypályával is várták az érdeklődőket.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2020. szeptember 12-én Győrben, a Hermann Ottó úti vásárcsarnoknál, míg 2020. szeptember 13-án Győrladaméron várták az érdeklődőket. Ez utóbbi helyszínen Szalma László rendőr zászlós körzeti megbízott is segítette a jelölést végzők munkáját. A prevenciós programok győri helyszínén közlekedési akadálypályán próbálhatták ki tudásukat a vállalkozó kedvű kerékpárosok.

A regisztrációs eljáráshoz - a kerékpárok jelöléséhez szükséges paszták biztosításával - a helyi önkormányzatok is hozzájárultak.

1

A kerékpárok adatait rögzítették, ezzel elősegítve a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a már megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A bejegyzéshez a rendőrök egy adatlapot töltöttek ki a megjelentek személyes adataival, amiket elektronikusan rögzítettek a nyilvántartó rendszerükbe. A regisztrált járművet, az adatok felvételét követően egy speciális jelölő anyaggal, egyedileg azonosítható számsorral látták el.

2

A helyszínen a bűnmegelőzési szakemberek felhívták az érdeklődők figyelmét:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén!

3

 

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!