Kerékpárokat jelöltek a Győr Plázában

A Győri Rendőrkapitányság újabb helyszínen folytatta kerékpár regisztrációs programját.

Az V. Személy- Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai bemutató keretein belül - 2016. október 21-22-én – a kerékpárok regisztrációjára is lehetőség nyílt Győrben.

A program bűnmegelőzési célokat szolgált. A kerékpárok azonosíthatóságával csökkenthető a lopások száma, és az egyedi azonosító segít a bűncselekmények felderítésében.  

A kétkerekűek megjelölése során egy perforált szám- és betűkombinációkból álló sablont ragasztanak fel a kerékpár alvázára, majd ecsettel egy speciális folyékony pasztát hordanak fel. Az eljárás végén a felkent kémiai anyag, a perforációk mentén beleég az alváz fémszerkezetébe, és létrejön az azonosító jel. A  fémvázába égetett karaktersorozatot csak roncsolással lehet eltávolítani, mely szabad szemmel alig látható, azonban UV lámpa segítségével leolvasható.

Az alváz fémszerkezetébe beégett egyedi azonosítót kártyára vezetik fel, mely tartalmazza a tulajdonos nevét és lakcímét. A rendőrök az azonításra alkalmas adatokat rendőrségi adattárolóban regisztrálják.

 A regisztrációt a Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai végezték.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 12:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 471 4
NO2 11 10
NOx 18 8
O3 61 34
NO 5 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!