Két oszlopnak is nekiütközött

A sofőrnél alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Mosonmagyaróvár külterületén, a 86-os számú főúton közlekedett Jánossomorja irányából Mosonmagyaróvár felé egy 30 éves nő autójával, 2019. május 26-án 20 óra körül. Haladása során a 184+933. kilométerszelvényben az úttestet - a menetiránya szerinti jobb oldalon - elhagyta és egy közvilágító oszlopnak ütközött, majd az irányíthatatlanná vált járművel még egy másik kandelábernek is nekiment. Az ütközés során nem sérült meg senki. A helyszínen a rendőrök a járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a sofőr jogosítványát a helyszínen elvették, majd őt további mintavételre előállították. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezető figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A megyei rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése miatt kéri a gépjárművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és alkohol fogyasztását követően ne üljenek a volán mögé!

"...hogy mindenki hazaérjen!"

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!