Két személyautó ütközött Mosonmagyaróváron

Nem biztosított elsőbbséget.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2020. február 24-én 5 órakor Mosonmagyaróváron, az Erkel Ferenc utca és a Szent István út találkozásánál. A jelenlegi adatok szerint egy Fiat típusú személyautó sofőrje úgy haladt be a kereszteződésbe, hogy a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget egy szabályosan közlekedő Suzuki típusú gépkocsi vezetőjének. A két gépjármű összeütközött, a balesetben személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

1

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a STOP táblánál minden esetben meg kell állni! Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Aki a fenti szabályokat megszegi, a saját, és mások életét is veszélyezteti. Egy védett úton közlekedő járművezető nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a baleset.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Az elsőbbségi jog megsértése az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

 ...hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!