Két személygépkocsi ütközött

Egy 58 éves férfi sérült meg csütörtökön abban a balesetben, amely a 85-ös számú főúton történt.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. február 8-án 12 óra 25 perckor a 85-ös számú főúton. A helyszíni szemle adatai alapján egy 41 éves nő személygépkocsival közlekedett a 8511-es számú úton Barbacs irányából Bágyogszovát felé. Közlekedése során a 85-ös számú főút kereszteződésében – eddig tisztázatlan okból – nem adott elsőbbséget egy jobbról érkező személyautónak, amellyel összeütközött.

A közúti közlekedési baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az útkereszteződésekben történt közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi KRESZ szabályok maradéktalan megtartására hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az útkereszteződésben járművel elsőbbséget kell adni a jobbról érkező minden jármű és a balról érkező villamos részére.
  • A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van kihelyezve.
  • Földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére.
  • Körforgalomban haladó járművel a körforgalmat keresztező villamos részére.
  • Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg.
  • Ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására törekedjenek!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!