Banner

Két lábbal a földön

Közlekedésbiztonsági ajánlások gyalogosoknak a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól.

Az elmúlt hónapokban Győr-Moson-Sopron megyében több olyan közúti közlekedési baleset is történt, amelyben az egyik fél gyalogos volt. A gyalogosok a közúti közlekedés legveszélyeztetettebb résztvevői közé tartoznak. Ha ők érintettek közúti balesetben, szinte minden esetben személyi sérülés történik, és az esetükben az átlagosnál jóval magasabb a halálos balesetek aránya, ezért elengedhetetlen követelmény a szabályos, figyelmes, megfontolt közlekedés.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a balesetek elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja az érintetteknek:

  • Közlekedjenek szabályosan: A gyalogosnak alapesetben a járdán, ahol pedig az nincs, ott a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie. Ha ezek egyike sem áll rendelkezésére, akkor lakott területen belül lehetőleg a menetirány szerinti bal oldalon, azon kívül pedig kötelezően a bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell az úttesten közlekednie.  
  • Közlekedjenek figyelmesen: Ne hagyják figyelmen kívül a közúti jelzéseket, illetve ne próbáljanak a kijelölt gyalogos átkelőhelytől távolabb átkelni az úttesten. Figyelmesen lépjenek az úttestre, vegyék figyelembe a közeledő jármű távolságát és sebességét. Soha ne lépjenek takarásból az úttestre!  
  • Közlekedjenek józanul: Az alkohol és a drog rendkívül károsan hat a gyalogosok közlekedésére is. A bizonytalan mozgás mellett a szeszes italtól, vagy bódító hatású szertől befolyásolt személyek korlátozottan, vagy egyáltalán nem képesek a forgalmi szituációkat helyesen értelmezni.  
  • Látni és látszani: A gyalogosoknak fontos, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek az utakon. Ezt hivatottak szolgálni a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, esetleg hátizsákon. Főként a gyalogátkelőhelyen történő áthaladásnál és az útpadkán történő gyaloglás alkalmával lehet nagy jelentőségük, mivel korlátozott látási viszonyok között messzebbről látható a fényvisszaverő ruházatot viselő gyalogos. Amennyiben gyalogosként lakott területen kívül az út szélén közlekednek, korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a láthatósági mellény viselése, amely előírás a kerékpárosokra is vonatkozik.

 

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Tisztelt Látogatóink!

A Duna-parti "2. webkamera" a területen zajló felújítási munkák miatt ideiglenesen nem üzemel, a munkálatok befejezéséig türelmüket kérjük! Bővebb információk a fejlesztésekről: Dunamenti természet ízei projekt | Kisalfold.hu

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2019.07.23. 21:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 413 4
NO2 21 20
NOx 27 13
O3 63 35
NO 4 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!