Banner

Sajtóközlemény

EREDMÉNYESEN ZÁRULT GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INNOVATÍV PROJEKTJE

Sikeresen zárult a Gönyű Község Önkormányzata által elnyert és koordinált TÁMOP–2.4.5.–12/3–2012–0019 száma alatti „A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások” címet viselő projekt. Az innovatív projekt közel 34 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

SajtokozlemenyA másfél éves – a munkát és a magánéletet összehangoló, a rugalmas és innovatív megoldásokat kínáló – projekt eredményesen zárult 2014 decemberében. A projekt biztosította a Falubusz szolgáltatáshoz, a házi ápolói szolgálat bővítéséhez, a képzések és ahhoz kapcsolódó gyermekfelügyelethez, a gyermektáborokhoz, a családi parkolók kialakításhoz, illetve az önkormányzatnál dolgozó koordinátor alkalmazásához szükséges anyagi forrást.

A koordinátor a projekt során felkereste a község munkaadóit és munkavállalóit elősegítve a köztük, illetve az önkormányzat közötti kommunikációt. Így több tucat cég, magánvállalkozó került megkeresésre, továbbá a település munkaadói körében hírlevél formájában népszerűsítette a munka és a magánélet összehangolását segítő foglalkoztatási formákat, megoldásokat is. A házi ápolói szolgálat bővítésének köszönhetően több idős ember esti és hétvégi gondozását oldották meg, amely segítséget jelentett a gondozottaknak és a teljes munkaidőben dolgozó családtagoknak egyaránt.

A szolgálat mellett az egyik legsikeresebb projekttevékenységnek számított az élethosszig tartó tanulás jegyében életre hívott számítástechnikai, angol nyelvi és karrier menedzsment foglalkozások, amelyek a fiatal anyukáktól az idősebb álláskeresőkig mindenkinek információkban gazdag időtöltést kínáltak. A projekt szellemiségét tükrözve a tanácsadások ideje alatt a kisgyermekes szülők gyermekfelügyeletet kérhettek, így a tanulni vágyóknak gyermekük elhelyezése is megoldott volt.

A projektnek köszönhetően négy nyári és két napközis tábor valósult meg, ami számokban kifejezve annyit tesz, hogy a Gönyűi Széchényi Általános Iskola diákjainak több mint fele volt táborozni az elmúlt másfél évben. A tábor a szülőknek anyagi támogatást, valamint a szünidei gyermekfelügyelet megoldását jelentette, a gyerekeknek pedig élményekben gazdag kikapcsolódást, tanulást biztosított.

A Falubusz a községben már korábban is működött, ezt a szolgáltatást a projekt ideje alatt ingyenesen lehetett használni, így a győri bevásárlások intézését, a gyermekek táborba való eljutását segítette.

A projekten belül nagyobb beruházásra is sor került, hiszen családi parkolókat alakítottak ki az iskola és az óvoda előtt, ami immár biztonságosabb és kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé.

A projekt elemeit és szakmai tevékenységeit mind a projekt elején, mind a projekt végén felmérés és annak eredményeit összefoglaló tanulmányok összegezték. A munkaidő és a nyitvatartási idők racionalizálására irányuló tanulmány javaslatára bővült az önkormányzatnál az online ügyintézést támogató lehetőségek köre. A projekt végén készült fókuszcsoportos megbeszélés és kérdőíves felmérés számadatai alapján is elmondható, hogy a projekt szakmai tartalma Gönyű lakosságának körében ismert volt és annak megvalósított elemeit támogatandónak és eredményesnek tartották.

A projekt szakmai elemei közül továbbra is igénybe vehető a Falubusz szolgáltatatás, az online ügyintézés keretében a hivatali űrlapok letöltése, beküldése, a családi parkolók használata, illetve megmaradnak a koordinátor által kialakított kapcsolatok is.

További információ kérhető:
Gönyű Község Önkormányzata

Infoblokk

TOP-PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022

Projekttábla

TOP-PLUSZ-3.3.1.-21-GM1-2022

Projekttábla

gkp_kerdoiv_small.jpg

szemetszedes_plakat_2024_small.jpg

Defibrillátor az egészségháznál
Defibrillátor
(Kossuth Lajos u. 97. - orvosi rendelő mellett, falra függesztett dobozban)

A defibrillátor eszköz üzemkész állapotban van, vészhelyzet esetén azonnal használatba vehető.

Használatát a bekapcsolást követően,
a gép által lejátszott magyar nyelvű
hangüzenetek segítik.

A defibrillátor
használati útmutatója letölthető itt.

Álláslehetőség

Kéményseprő állás

Leader-palyazat

Projekt

Cities

Ifjúsági lelkisegély

Iskolaőr plakát

Közlemény

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2023. évi XXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Madárinfluenza

MFP

Hasznos információk

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

Logo

Kép

Logo

Közlemény

Tábla

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Rendőrségi hírek

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2020.08.30. 23:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 358 3
NO2 3 3
NOx 7 3
O3 68 37
NO 2 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!