Banner

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény2016 őszén a Gönyűi Önkormányzat tájékoztatása alapján lehetőségünk nyílt pályázati úton forrást biztosítani meglévő Tanyaházunk szebbé tételéhez. Alapos mérlegelés után vezetőségünk úgy döntött, hogy kihasználjuk a kínálkozó lehetőséget és egy határon átnyúló pályázat segítségével (Taste of Danubian Nature / Duna Menti Természeti Értékek) megújítjuk, átalakítjuk épületünket. Az Önkormányzattal egyeztetve és összefogva benyújtottuk pályázati anyagunkat. Pályázatunk, pozitív elbírálásban részesült, melynek keretében Egyesületünk 212.750 Euró felhasználására kapott lehetőséget.

2018. tavaszán megtörténtek a tervezet beruházás előkészületei és adminisztrációs munkái. Kiválasztásra került a kivitelező, és átadásra került a munkaterület.

A rendelkezésre álló forrásból elvégeztük a már meglévő épületünk rekonstrukcióját. A kávézó és az ehhez kapcsolódó helyiségeket felújítottuk. A központi épülethez nem illeszkedő épületek elbontásra kerültek, és megépült egy új kétszintes épület, melyben látogató központ, konyha, WC, tusoló és raktárhelyiség került kialakításra. Épületünket akadály mentesítettük, a mozgás korlátozottak részére is külön WC és tusoló helyiséget hoztunk létre.

A meglévő épület tetején kialakításra került egy kilátó terasz új korláttal és burkolattal. Külső területeinkre térburkolat került. Ezen két külső terület szorosan összekapcsolódik az Önkormányzat által elnyert pályázattal. A „Duna Panoráma Természetvédelmi és Helytörténeti Tanösvény” részeként a teraszra panoráma távcső, míg a külső területekre képesség fejlesztő játékok, a turisták részére szalonna sütő és kerékpár tárolók kerültek elhelyezésre.

2019.juliusában, befejeződtek az építési munkálatok, és megtörtént a műszaki átadás, majd augusztus végén megkaptuk a használatbavételi engedélyt.

A sok buktató és nehézség ellenére, sikerült az épületet teljesen bebútorozni. Függönyök és sötétítők kerültek az ablakokra, a kávézóban pultot és polcrendszert alakítottunk ki, valamint székeket, és asztalokat vásároltunk. Az emeleti termekbe szekrények, asztalok, ülőgarnitúrák, és televíziók lettek elhelyezve. A melegítő konyhát is felszereltük a szükséges eszközökkel. A kinti burkolt részre fedett kiülők kerültek, a terasz részhez pedig kerti asztalokat és székeket vásároltunk. Rendezvényeink lebonyolításához hangosítót és projektort vásároltunk. Kellemes meglepetésünkre az eszköz beszerzések után is találtunk még felhasználatlan keretet. Ebből az összegből tagjaink és az idelátogatók részére, egy motorcsónak beszerzését tervezzük.

Időközben befedésre került a terasz rész, hogy rossz időjárás esetén is lehessen élvezni az idelátogatóknak a csodálatos panorámát.

Bízunk benne, hogy elkészült épületünk elnyeri az idelátogatók és tagságunk tetszését, és megfelelő helyszínt biztosít rendezvényeink lebonyolításához.

Részletes információk a programról a www.skhu.eu weboldalon találhatók.

További információk:

Szekendi György
Gönyűi Horgász Egyesület

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Hirdetmény - környezetvédelmi engedély felülvizsgálata

Hirdetmény

Honlapon történő közzététel kezdő időpontja: 2020. I. 27. 14:37h

Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentése - tervek egyeztetése

Intézkedési terv

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

MFP

Logo

Tábla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Webkamera 2 - Duna-part

Kedves Látogatóink! Az első webkamera képe szerelési munkák (villanyoszlop-csere utáni átszerelések) miatt határozatlan ideig nem lesz elérhető, az ismételt üzembehelyezéséig türelmüket kérjük!

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2020.07.10. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 1955 19
NO2 5 4
NOx 7 3
O3 62 34
NO 2 -
Szélirány NY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!