Banner

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Látni és látszani 2018 – egymásért

A Látni és látszani idei kampánynyitó országos sajtótájékoztatóját 2018. október 17-én 10.30 órakor a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” pavilonjában, az Autótechnika színpadon rendezték meg.

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron hetedik alkalommal törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 17-én kezdődik és december 7-ig tart az országos akció, melynek keretein belül a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják járművük láthatóságért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. Az idei kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre – és hasznos tanácsokra – számíthatnak a járművezetők.

Az idei „Látni és látszani 2018 - egymásért” akcióval a Rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretén belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok vezetői 2018-ban október 17. és december 7. között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságért felelős alkatrészeit – a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség. A szerviz/műhely a más ügyben hozzájuk forduló ügyfél járművét egyfajta bónusz szolgáltatásként a kampány ideje alatt ellenőrzi, a kampány tartalmi elemeire kiterjedően, illetve a kifejezetten az akció miatt hozzájuk forduló ügyfeleknek térítésmentes ellenőrzéssel (szemrevételezés) és tanácsadással segít. Ezen kívül a szerviz/műhely a „Látni és látszani 2018 – egymásért!” kampányhoz kapcsolódóan felmerülő javításokra akciós kedvezményeket kínál.

A rendezvény házigazdájaként Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke többek között arról is beszélt, hogy az idei Látni és látszani kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A gépi meghajtású járművek vezetői esetében számos alkalommal hiányosságként merül fel, hogy a járművek világítóberendezéseit nem rendeltetésszerűen használják, így például figyelmetlenség miatt nem cserélik ki az elhasznált izzókat. Jellemző az olyan gépjárművezető is, aki szintén figyelmetlenség miatt a világítás bekapcsolásáról feledkezik meg, így a megváltozott látási viszonyokra nem reagál. A tehergépkocsik vezetői több alkalommal elmulasztják a megrongálódott vagy sártól szennyezett hátsó lámpa búrák javítását, tisztítását elvégezni/elvégeztetni. Az ezredes említést tett arról is, hogy a Rendőrség a forgalomban résztvevő járművek, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását egész évben, de az őszi-téli időszakban kiemelten ellenőrzi, és természetesen a kerékpárosok, gyalogosok közlekedésbiztonságának is kiemelt figyelmet szentel az év hátralévő részében.

Látni és látszani

 

Településrendezés - kérdőív

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Tisztelt Látogatóink!

A Duna-parti "2. webkamera" a területen zajló felújítási munkák miatt ideiglenesen nem üzemel, a munkálatok befejezéséig türelmüket kérjük! Bővebb információk a fejlesztésekről: Dunamenti természet ízei projekt | Kisalfold.hu

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2019.06.27. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 419 4
NO2 11 11
NOx 11 5
O3 36 19
NO 0 -
Szélirány DNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!