Kovács Teréz képei

Tájékoztató a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban

RezsicsökkentésHónapok óta tartó töretlen lakossági érdeklődést követően a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatnak köszönhetően talán fény gyúl a rezsialagút végén és az eddiginél több információval tudunk szolgálni a támogatást eddig nem kapott gönyűi lakosok részére.

A döntés értelmében a Kormány „egyetért azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben”.

A végrehajtás tekintetében különböző határidőkkel feladatot kapott a Központi Statisztikai Hivatal, a Kormányhivatalok, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a belügyminiszter, a pénzügyminiszter és nem utolsó sorban a helyi önkormányzatok is.

A döntés a helyi önkormányzatok feladatává teszi, hogy tegye lehetővé, összesítse, valamint továbbítsa az igénybejelentéseket a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások részéről.

Nem kell azonban egyből a hivatalba rohanni, ugyanis egyfelől a felméréshez szükséges igénybejelentés határideje október 15-e, másfelől pedig – központi intézkedésről lévén szó – az önkormányzatnak is le kell még folytatnia az ilyenkor szükséges egyeztetéseket az érintett szervekkel, különös tekintettel az igényfelmérés során használatos nyomtatványra vagy egyéb kötelezően betartandó formai és/vagy tartalmi követelményre. Ezeket az információkat igyekszünk mielőbb beszerezni és az igénybejelentés megkezdésének lehetőségéről augusztus első heteiben már biztosan tájékoztatást tudunk adni.

Hivatalunk elérhetőségei változatlanok, a tájékoztatásra, valamint az igénybejelentések feldolgozására Tamás Istvánné és Árnits Adrienn igazgatási előadó kolléganők lesznek a későbbiekben illetékesek.

Gönyű, 2018. július 30.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

 

Elügy
Tájékoztató a portál használatáról
Kitöltési útmutatók ELÜGY-űrlapokhoz

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

Hasznos információk: 

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Tisztelt Látogatóink!

A Duna-parti "2. webkamera" a területen zajló felújítási munkák miatt ideiglenesen nem üzemel, a munkálatok befejezéséig türelmüket kérjük! Bővebb információk a fejlesztésekről: Dunamenti természet ízei projekt | Kisalfold.hu

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2019.02.19. 11:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 461 4
NO2 22 21
NOx 29 14
O3 47 25
NO 5 -
Szélirány É
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!