Körzeti megbízotti tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban – Gönyű, 2020. 03. 17.

Rendőrségi ajánlások, jó tanácsok, valamint a koronavírussal kapcsolatos bűncselekmények, előforduló jogsértések, Gönyű község tekintetében

A vírus elterjedésével kapcsolatban nem kívánok olyan információt megosztani, amelyeket a község lakói már úgy is tudnak. Viszont azokkal a jó tanácsokkal, ajánlásokkal mindenképpen szolgálni tudok, amelyek elősegíthetik a vírus terjedésének lefékezését.

A községben található közösségi tereket, mint pl. játszóterek, parkok, futballpálya stb., érdemes elkerülni, legalábbis csoportosan. Én személy szerint egyáltalán nem mennék most ezekre a helyekre. A községben való közlekedés minden formája eziádig megengedett, tiltás még nincs, de érdemesebb inkább otthon maradni, az udvarunkon tartózkodni, ha friss levegőre vágyunk. A csoportos összejöveteleket is kerülni kell, és itt a családi programokra gondolok. A rendezvények amúgy is be vannak már tiltva, illetve el vannak halasztva.

A vendéglátóhelyek - ideértve a kocsmákat is - 15 óráig lehetnek nyitva, minden nap. Ezt én ellenőrizni fogom. Kerüljük a felesleges utazásokat, még a szomszédos falvakba is. Telefonon tartsuk a kapcsolatot. Csak a legfontosabb dolgokat intézzük, de azt is lehetőleg egyedül gondolok itt a bevásárlásra, gyógyszertárra, drogériára.

Számolni kell sajnos ebben a helyzetben a csalókkal is, akik magukat kiadva valamilyen egészségügyi, vagy járványügyi szakembernek, majd próbálnak bejutni az idősekhez. Ha valaki ilyesmit tapasztal, azonnal hívjon fel engem, vagy a polgárőrséget. Ha valaki hatósági karanténba kerül, az a házát nem hagyhatja el két hétig. Az illetőről a rendőrség jelzést helyez el a körözési rendszerben, arra kéthetes időtartamra. A karanténban lévő személyt minden nap ellenőrizni fogja a rendőrség. Ha a járványügyi szabályokat valaki nem tartja be, bűncselekményt követ el.

Az effajta kellemetlenség elkerülése végett mindenképpen érdemes megfogadni a tanácsokat, ajánlásokat.

Hétköznap a diákoknak ugyanúgy tanítás folyik, mintha iskolában lennének. Az utcán lézengő fiatalokat haza fogom küldeni, erről már egyeztettem az Iskola Igazgatójával.

A fentiek figyelembevételével kérek mindenkit tartsák, be a szabályokat, fogadják meg az ajánlásokat, így talán elkerülhetjük, hogy községünkben is megjelenjen a vírus.

Köszönöm és tisztelettel:

Szabó Péter r. tzls.
Körzeti Megbízott
Elérhetőségeim: 06-70/941-81-05

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!