Közbiztonsági Egyeztető Fórum Győrben

A Győri Rendőrkapitányságon tartották meg a Győri Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot 2014. november 19-én.

A fórumra meghívott vendégeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok és a Győri Rendőrkapitányság vezetője, Horváth Csaba rendőr ezredes köszöntötte.

A rendezvényen az önkormányzatok és részönkormányzatok, a térségben működő polgárőr egyesületek és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői vettek részt. Az egyeztető fórumon a rendőri vezetők először tájékoztatást adtak Győr gazdasági, földrajzi sajátosságai által meghatározott közbiztonsági helyzetről. Kitértek a térségre jellemző leggyakoribb bűncselekmények felderítésére és számszerű csökkentésére tett intézkedésekre, az önkormányzatokkal kialakított együttműködés pozitív eredményeire. Kiemelték a kábítószer-fogyasztás megelőzésének, a növekvő migráció kezelésének, a közlekedési balesetek csökkentésének céljából végrehajtott országos és megyei akciók fontosságát, felvázolták a jövőben kitűzött célokat. A fórum fő témájaként az önkormányzatok és a körzeti megbízottak együttműködésének szükségességét hangsúlyozták.

A meghívott vendégek kérdéseket tettek fel a főkapitánynak és a rendőrkapitánynak az általuk képviselt településeken élők biztonságérzetét befolyásoló problémákkal kapcsolatban, majd felszólalásaikban a partnerséget erősítő optimális lehetőségekre tettek javaslatot.

A közbiztonsági egyeztető fórum a jövőben is lehetőséget biztosít a közbiztonságot erősítő közös munkára a rendőrség és a települések önkormányzatai, intézményei és civil szervezetei közt.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!