Közlekedésbiztonsági ellenőrzés buktatta le

A megyei rendőr-főkapitányság befejezte egy 45 éves győri férfi ellen - kábítószer birtoklása bűntett - miatt indult ügy vizsgálatát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közös ellenőrzést tartottak 2018. március 5-én Hegyeshalomban, az 1-es számú közúti határátlépési pont közelében. Szolgálatuk közben a rendőrök 15 óra 45 perckor egy személygépjármű vezetőjét ellenőrizték, majd a helyszínen tartózkodó pénzügyőrök az autót Djangóval, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgálati kutyájával is átvizsgálták. Ennek során a kutya a gépkocsi műszerfalánál kábítószer jelenlétére utaló jelzést tett. A rendőrök és a pénzügyőrök ezután a jármű tételes átvizsgálásakor – összesen bruttó 309 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, bruttó 232 gramm fehér port, valamint bruttó 73 gramm rózsaszínű tablettát – találtak.

A járőrök a 45 éves sofőrt elfogták és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, majd a gyanúsított győri tartózkodási helyén házkutatást tartottak. Ennek során a nappaliban lévő szekrényből és a garázsból további kábítószergyanús növényi származékot és anyagot, míg a pincében 92 tő vadkendernek tűnő növényt és több, kábítószer termesztéshez szükséges eszközt találtak és foglaltak le. A rendőrkapitányságon a férfival szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók Sz. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során kirendelt orvosszakértői vélemény megállapította, hogy férfi a cselekmény időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, ezért vele szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is eljárást indítottak.

A büntetőeljárás kirendelt igazságügyi vegyész szakértői vélemény alapján, a különböző helyszíneken lefoglalt vizsgálati anyagokban lévő kábítószerek mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!