Közlekedésbiztonsági tanácsok

A balesetek megelőzhetőek, figyeljünk jobban magunkra és egymásra!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a járműveket fel kell készíteni a téli közlekedésre alkalmas állapotra. A téli gumiabroncsok felszerelése, a rendszer fagyálló ablakmosó folyadékkal feltöltése és a fékrendszer működésének előzetes ellenőrzése mind-mind hozzájárulnak a balesetmentes közlekedés elősegítéséhez. Az esetenként szélsőséges időjárási viszonyok miatt gyakorta kell megnövekedett menetidővel számolni. Ezért ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, valamint élelmet, védőitalt, takarót és lapátot is a kocsiban elhelyezni.

A szokatlan időjárási körülmények a gépjárművezetőket is próbára tehetik. Célszerű éppen ezért fokozott óvatossággal közlekedni és elindulás előtt tájékozódni az aktuális útviszonyokról.

A téli időszakban a látási viszonyok gyakran nem megfelelőek. Ezért indokolt a nagyobb követési távolság tartása és a járművek világító berendezéseinek kifogástalan működésére történő fokozott odafigyelés.
Mivel gyakorta találkozhatunk nem megfelelően kivilágított járművekkel, munkatársaink – a balesetek megelőzése érdekében – a közúti ellenőrzések során a forgalomban résztvevő járművek és az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartásának ellenőrzésére is fókuszálnak.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy a balesetek minél nagyobb számban megelőzhetőek lehessenek!

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 19:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 448 4
NO2 9 8
NOx 13 6
O3 71 39
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!