Közlekedési akció Győrben

Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ittas sofőrök kiszűrése érdekében tartottak ellenőrzést a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai 2020. február 19-én a délutáni és esti órákban, Győr városában.

Az akció során a rendőrök 500 járművet ellenőriztek, a sofőröknél alkoholszondát alkalmaztak, amely során egy gépkocsivezetőnél jelzett pozitív értéket a készülék. A sofőr igazoltatása során kiderült, hogy korábban a hatóság eltiltotta a járművezetéstől, valamint gépkocsija műszaki engedélye is lejárt. A férfit -elfogását követően- további mintavétel céljából a Győri Rendőrkapitányságra előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és a megyei fogdára vitték. Az ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult vele szemben, a lejárt műszaki miatt pedig pénzbírság kiszabására került sor a helyszínen.

A rendőrök további egy esetben találtak szabálytalanságot, egy műszaki engedély regisztrációs matricájának hiánya miatt indítottak szabálysértési eljárást.

1

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

…hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!