Közlekedésrendészeti akció

A rendőrök Győr belterületén és a környező településeken ellenőrizték a járművezetőket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében - fokozott közúti ellenőrzést tartottak 2019. május 18-án délutántól május 19-én hajnalig Győr belvárosában és a környező falvakban.

Az akció ideje alatt a rendőrök 36 esetben állapítottak meg jogsértést, ezekből járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt 1 esetben büntetőeljárást indítottak. Közigazgatási eljárást kezdeményeztek 18 esetben, ebből 16 alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztásáért, engedély nélküli vezetés miatt 2 esetben indult eljárás, valamint gyalogos-átkelőhelyeknél a járművezetők elsőbbségi szabályszegése miatt helyszínbírságot 15 alkalommal szabtak ki.

Az akció célja a szabályokat durván megsértők cselekményeinek visszaszorítása, a baleseti vészhelyzetek csökkentése, a közlekedési fegyelem és a közterület rendjének további szilárdítása és elsősorban az ittas, illetőleg a bódult állapotban lévő járművezetőkkel szembeni fellépés volt.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!