Sajtóközlemény - 2018. november 12.

2018. november 12.
GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGÚJULT A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA TORNACSARNOKA A TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00004 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN

SajtóközleményA tervezett ütemezés szerint készült el a tornacsarnok energetikai felújítása a gönyűi általános iskolások, a helyi sportegyesület és nem utolsósorban a pályázó önkormányzat megelégedésére.

Gönyű Község Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az energiahatékonysági beruházások megvalósítását a településen. Ennek megfelelően célul tűzte ki, hogy a tulajdonában levő tornacsarnok-épületet energiahatékonysági szempontból korszerűsíti, ezzel is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását és az üzemeltetés költségeit.

Az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program felhívására 2016 augusztusában pályázatot nyújtott be, melyet támogatásra érdemesnek ítéltek. A beruházás Európai Uniós és hazai forrásból 149.994.800 Ft támogatást kapott, Gönyű Község Önkormányzata további 115.989.781 Ft-ot biztosított a felújításhoz önerő terhére.

A tornacsarnokot 1995-ben adták át az akkori építési követelményeknek megfelelően. Azóta energetikai beavatkozás, korszerűsítés nem történt az épületen. A tetőzet azbesztet tartalmazott, a zsindelyek eltöredeztek, a magas fűtési költségek ellenére az épület hideg maradt. Most, a projekt keretében megvalósult a nyílászárók cseréje, hőszigetelés került a falakra, épületgépészeti felújító munkák zajlottak, így korszerűvé vált a fűtés. A meleg víz-ellátásról napkollektorok gondoskodnak a fenntarthatóság jegyében. A mozgáskorlátozott látogatóknak igényeiknek megfelelő mosdó- és öltözőhelyiség került kialakításra.

A beruházás által az önkormányzat az épületet hatékonyabban üzemeltetheti, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, és mérséklődik a terem visszhangossága is. Az épület ténylegesen többfunkcióssá vált. Komfortos helyszínt biztosít az iskolai tornaóráknak, alkalmas a helyi sportegyesület és baráti társaságok téli edzéseinek lebonyolítására, és a helyi rendezvények is nagy létszámú résztvevőt befogadni képes, jól hangosítható helyszínt kaptak.

A tornacsarnok-épület energiahatékonysági kivitelezése 2018 márciusában kezdődött meg a munkaterület átadásával és szeptember végén zárult. A megújult tornacsarnokot az utómunkálatok befejezése után gönyűi gyerekek novemberben vehetik birtokba a tervek szerint.

Az ünnepélyes átadón Major Gábor, Gönyű község polgármestere köszöntője után Németh Zoltán, a Győr- Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke mondott ünnepi beszédet. A szalagátvágás után a komáromi FBI Street Generations csapat tartott látványos parkour, utcai extrém sport bemutatót.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!