Három napos ellenőrzés

A Győr-Moson-Sopron megyei egyenruhások a teherautókat és a buszokat, illetve vezetőiket ellenőrzik.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves terve alapján Győr-Moson-Sopron megye útjain a rendőrök 2014. október 7-én, 8-án és 9-én közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak.

Az első napon, a 81-es és a 82-es számú főúton közel 120 gépjárművet és vezetőjét ellenőrizték a rendőrök. Közigazgatási eljárás indítottak két gépjárművezető ellen. Egyikük a tachográf korongot 24 órán túl használta, a másik sofőr pedig nem rendelkezett gépjárművezetői képesítést igazoló okmánnyal. 15 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot sebességtúllépés illetve műszaki vizsgák hiánya miatt.

Egy 56 éves szalkszentmártoni férfi 2014. október 7-én 10 óra 35 perckor a 82-es számú főúton haladt járműszerelvényével, majd az intézkedőket észlelve egy mellékútra fordult, hogy elkerülje az
ellenőrzést. Az egyenruhások a kamion vezetőjét Veszprémvarsány külterületén igazoltatták. A sofőrrel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért őt mintavételre előállították, vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A következő napokban Mosonmagyaróvár és Kapuvár területén számíthatnak hasonló ellenőrzésre a közlekedők.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!