Különdíjas lett a győri csapat

Jól szerepelt, ezért különdíjat vehetett át a szervezőktől a Győri Rendőrkapitányság csapata a Krimit tud? bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjén.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. számú objektumában tartották meg - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által hét évvel ezelőtt életre hívott - Krimit tud? elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjét 2018. november 15-én. A győri csapat a Vas megyei regionális döntőn, a Veszprém és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságokkal megmérkőzve jutott tovább az országos megmérettetésre.

A vetélkedő célja a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, bűnmegelőzési módszerek elsajátítása, viselkedési panelek megismertetése volt a középiskolás korosztály megszólításával. A szervezők, a fiatalkorúakat fenyegető negatív hatások játékos feldolgozásával szerették volna elérni az áldozattá, elkövetővé válás lehetőségeinek csökkentését, a kábítószer-prevenció, a vagyonvédelem, az ifjúságvédelem, az iskolán belüli erőszak, az internet, a közösségi oldalak veszélyei és egyéb bűnmegelőzési témakörökben.

A 12 döntőbe jutott csapatból a győri csapat tagjai - Nolden Júlia, Nádasi Léna és Gasztonyi Áron - a szituáció kiemelkedő megoldásáért különdíjat nyertek, amit Nolden Júlia vehetett át, a legjobb érvelő, problémamegoldási lehetőséget nyújtó karakter megformálásáért.

A csapat szakmai felkészítését Walczer Zsuzsanna c. rendőr őrnagy végezte a diákok drámatanáraival, Balláné Bálint Bernadettel és Balla Richárddal együttműködve.

1

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!