„Látni és látszani” kampány Győrben és Mosonmagyaróváron

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és az X-Meditor Kft. közös, „Látni és látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai 2018. november 30-án 14 órától 16 óráig Győr, majd 17 órától 20 óráig Mosonmagyaróvár belterületén baleset-megelőzési célú gépjármű-ellenőrzést tartottak, a „Látni és látszani” kampány részeként. A megállított autók esetében vizsgálták a járművek világítóberendezéseinek, az ablaktörlő lapátjainak állapotát, illetve azok megfelelő működését és a téli gumik meglétét is. A kerékpárosok esetében szintén a kétkerekű világító berendezéseinek meglétét ellenőrizték, valamint a kerekezők figyelmébe ajánlották a láthatósági mellény viselésének fontosságát.

Az akció során a gépkocsivezetőket jégkaparóval, autós mobiltelefon-tartóval, a biciklistákat pedig kerékpár-lámpákkal, fényvisszaverő eszközökkel, láthatósági mellényekkel ajándékozták meg az intézkedő rendőrök.

A kampány során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése is. A győri helyszínen a Saint-Gobain Construction Product Hungary Kft. jóvoltából lehetőség nyílt a szélvédők kisebb sérüléseinek díjmentes javítására.

Idén 2018. december 7-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!