20 millió forint értékű lefoglalt autók Győrben

A gyanúsítottak lopott gépjárműveket szereztek meg, majd hamisított külföldi forgalmi engedélyekkel helyezték ismételten forgalomba.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya orgazdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntetőeljárást öt győri lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint, a társaság 2014 júniusától több hónapon keresztül Magyarországon eltulajdonított gépjárműveket szerzett meg, majd hamisított külföldi forgalmi engedéllyel ismételten forgalomba helyezett.

A banda tagjai azt a látszatot keltették, mintha külföldről hozták volna be a kocsikat, ugyanis így az eredetiségvizsgálatot kikerülték, mivel a külföldről importált autók esetén az nem kötelező.

Az első magyarországi forgalomba helyezést megelőzően a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de már más országban forgalomba helyezett jármű egyedi azonosítójára változtatták meg.

A gyanúsítottak továbbá európai országbeli ismeretségüket felhasználva kölcsönszerződéssel megszerzett járműveket hoztak be Magyarországra és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A tettesek ezzel kihasználták, hogy a pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés esetén tettek feljelentést, majd kezdeményezték a járművek körözését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai ezidáig négy darab gépjárművet foglaltak le és további az elkövetői körhöz köthető lopott vagy lízingszerződésből származó gépjárművek vizsgálatát folytatja.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.19. 07:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 646 6
NO2 18 17
NOx 23 11
O3 4 2
NO 4 -
Szélirány NY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!