Legyen bizalmatlan az idegenekkel!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta az autópályán elkövetett bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos kampányát.

A trükkös módszerrel elkövetett lopások megelőzése volt a célja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálynak a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szervezett figyelem felhívó kampányának, amelyet az M1-es autópálya Mosoni pihenőjében szervezetek 2018. szeptember 26-án.

Az akció során felhívták az utazók figyelmét az esetleges veszélyekre, illetve bűncselekményekre, amelyek jellemzően a gyorsforgalmi utakon fordulhatnak elő.

A rendőrök olyan többnyelvű információs füzetet adtak át a közlekedők részére, amely a megelőzés lehetőségeiről ad felvilágosítást.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál.
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon.

1

 
 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!