Lezárt akta: autókat gyújtott fel

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a rendőrök egy 44 éves hegyeshalmi férfi ellen, aki a saját telkén felgyújtott két autót.

A nyomozás adatai szerint 2016. június 9-én 18 óra 5 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Hegyeshalomban az egyik ház udvarán több gépjármű ég. A rendőrök a helyszínen egy férfit találtak, aki éppen a háza udvarán égő autókat próbálta meg eloltani egy locsolókannával. A katasztrófavédelem helyszínen megjelent munkatársai elmondták, hogy a férfi nem engedte meg nekik, hogy a magánterületére bemenjenek eloltani a tüzet, illetve elvégezni a keletkezett károk felmérését. A rendőrök felszólították a telek tulajdonosát - K. T. 44 éves helyi lakost -, hogy ne gátolja a katasztrófavédelem munkatársainak tevékenységét. A férfi végül beengedte az ingatlanára a szakembereket, akik megvizsgálták a két kiégett gépkocsit. K. T. a járművek tulajdonjogáról úgy nyilatkozott, hogy azokat Ausztriából hozta Magyarországra bontás céljából. A tűz keletkezéséről a katasztrófavédelem munkatársainak azt mondta, ő gyújtotta fel az autókat, mert a fém alkatrészeket később hulladékként, a mosonmagyaróvári hulladéktelepen akarta értékesíteni.

A rendőrök a 44 éves férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a K. T. 44 éves hegyeshalmi lakossal szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.22. 22:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 622 6
NO2 9 8
NOx 14 6
O3 71 39
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!